de nederlandse film en televisie academie presenteert: lichting 2004

Over Rozen
Leny
The Quiet One
Slapende honden
The Unweaving
Rozenstein
Baby Blues
Balverliefd
Dushi
Requiem fur eine Freundin
Nasi
Canada
Vechters
Touch Taiwan
Bewogen Verhalen
Commercial Blok

 
 

Commercial Blok
De studenten camera/licht van de NFTA Lichting 2004 hebben aan het eind van hun studie een commercial ontwikkeld en gemaakt. Sommigen hebben veel zelf gedaan (regie, productie, camera), anderen hebben ervoor gekozen om op verschillende vlakken de hulp van medestudenten in te roepen.
Met deze commercials geven de studenten camera/licht een extra visitekaartje af. De commercials worden alleen vertoond op het eindexamenfestival van 2004 en worden eventueel ingezonden naar studentenfestivals.
Dit project wordt intensief begeleid door de VCP (Vereniging Commercial Producenten) zodat een realistische indruk ontstaat van het maken van commercials.

In overleg met de VCP zijn, ter bevordering van het realiteitsgehalte, twee bestaande bedrijven gekozen waar de studenten uit konden kiezen als fictieve opdrachtgever. Deze bedrijven maken overigens geen commercials op dit moment: Aktiesport, een retailketen met 85 winkels in Nederland en een paar bij onze zuiderburen.
Thema voor deze commercial is: Aktiesport tackelt de prijzen.

Sinister, de marktleider in Nederland op het gebied van Gothic kleding.
Thema voor deze commercial is: Sinister, clothes your mother hates.

De meeste geslaagde commercial wordt bekroond met de VCP-Kodak Student Commercial Award.

35mm/DigiBeta
Het commercialblok is tot stand gekomen dankzij de grote hulp van Cineco, Condor, Diks, EFF Amsterdam, Kodak Nederland, de VCP, Ron Walvisch

this site uses flash / download flashplayer here
site design by ckoe